Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός - Κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου




Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός, καθώς με γκολ του Ελ Κααμπί στο 116΄ επικράτησε 1-0 της Φιορεντίνα στην OPAP ARENA και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο. Τεράστια επιτυχία για το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
 



Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην τρομερή πορεία των ''ερυθρολεύκων'' έβαλε ο χρυσός σκόρερ του τελικού, Ελ Κααμπί. Ο 31χρονος επιθετικός πέτυχε το 11ο γκολ του στο Confrence League και 14ο στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δίκαια πήρε το βραβείο του MVP της διοργάνωσης.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0 μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν ο Ποντένσε από τα αριστερά συνέκλινε, εκτέλεσε και ο Τερατσάνο απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν σειρά των Ιταλών να απειλήσουν. Ο Γκονζάλες γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Μπελότι έγινε κάτοχος της, έκανε το σουτ από τα αριστερά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Φιορεντίνα βρήκε δίχτυα με τον Μιλένκοβιτς στο 10΄, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν εκτεθειμένος, κάτι που επιβεβαίωσε και ο VAR.

Στο 21΄ η Φιορεντίνα έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μετά από σέντρα του Γκονζάλες από τα δεξιά, ο Ρέτσος έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Μποναβεντούρα, ο οποίος έκανε με τη μία το σουτ και ο Τζολάκης έπεσε σωστά στη γωνία του και μάζεψε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μποναβεντούρα βγήκε σε θέση τετ α τετ και ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού τον νίκησε κατά κράτος.

Στο 26΄ ήταν σειρά των τυπικά γηπεδούχων να γίνουν επικίνδυνοι. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσικίνιο από τα αριστερά, ο Ποντένε έπιασε την κεφαλιά και ο Τερατσάνο έπεσε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 39΄ η Φιορεντίνα με έναν απίθανο τρόπο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη. Μετά από εκτέλεση φάουλ και απομάκρυνση προς τα πίσω του Έσε, έγινε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Κουαμέ πρόλαβε να γυρίσει, ο Τζολάκης έβαλε το χέρι του και στη συνέχεια ο Γκονζάλες αστόχησε.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 66ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μιλένκοβιτς σηκώθηκε για κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Στο 69΄ οι βιόλα έχασαν τρομερή ευκαιρία για να κάνουν το 0-1. Ντοντό και Ενζολά συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος βρήκε τον Κουαμέ από τα αριστερά και ο τελευταίος έκανε το σουτ και ο Τζολάκης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 80ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Όρτα από τα δεξιά, ο Ιμπόρα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά. Ο Όρτα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το κεφάλι και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τερατσάνο.

Στις καθυστερήσεις ο Ντίας χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μαρτίνες και μοιραία η Φιορεντίνα την γλίτωσε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Με την έναρξη της παράτασης ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κουάρτα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ντίας δεν έδωσε τίποτα. Μάλιστα, ούτε ο VAR τον κάλεσε για να δει τη φάση.

Στο 96΄ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ άγγιξε το 1-0, με τον Γιόβετιτς να εκτελεί έξω από την περιοχή και τον Τερατσάνο να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 110΄ η Φιορεντίνα απείλησε με τον Ικονέ να κάνει το σουτ και τον Τζολάκη να αποκρούει.

Στο 116΄ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ελ Κααμπί βαζόντας...φωτιά στις εξέδρες της OPAP ARENA. Ο Έσε από τα αριστερά έκανε το γέμισμα, ο Μαροκινός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέχθηκε και από τον VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League. 

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (91΄ Κίνι), Ιμπόρα, Τσικίνιο (77΄ Όρτα), Έσε, Φορτούνης (72΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106΄ Μασούρας), Ελ Κααμπί (121΄ Ελ Αραμπί)

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες, Μπιράγκι (106΄ Ρανιέρι), Μποναβεντούρα (82΄ Μπάρακ), Αρτούρ (74΄ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονζάλες (106΄ Μπελτράν), Κουαμέ (82΄ Ικονέ), Μπελότι (58΄ Ενζολά)







Πηγή: metrosport.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV